VROEGE VOGELS!

Foto’s: Tom van den Endert (links) en Niels Hermus (rechts)

De eerste huurders zijn gearriveerd in ons pandje aan de artemisstraat. Ze hebben er ontzettend veel zin in, maar zoeken nog andere ondernemers die willen aansluiten bij de community. Lees hier hun verhalen!

Een interview met Tom

Wat is je naam?

“Tom van den Endert”

Hoe heet jouw onderneming en waar houd je je mee bezig?

“Dreadlabs (@dreadlabs op Instagram), en vanuit daar verkoop en deel ik tools voor echte creatives, zoals designers en fotografen. Ik creëer met name ‘asset packages’. Die bestaan uit lettertypes, filters, vector icoontjes en dat soort dingen. Daarnaast heb ik een eigen YouTube-kanaal waar ik regelmatig graphic design tutorials op deel.”

Huur je hier een kekke werkplaats of een kantoor?

“Een kantoor én een studio! Het kantoor is meer voor het algemene werk, zoals campagnes  en content bedenken, mailtjes beantwoorden en stagiaires aansturen. Mijn studio is voor het opnemen van video’s en daar produceer ik ook muziek. Ik krijg trouwens ook de vrijheid om mijn kantoor deels te verhuren aan andere ondernemers. Dat vind ik heel chill!”

Hoe lang zit je bij ENTER en hoe heb je het hier?

“Ik ben eigenlijk gewoon de OG hier, want ik huurde het allereerste kantoor haha. Er hangt een supergezellige, informele maar toch ook serieuze sfeer waarin kneiterhard wordt gewerkt. Precies wat ik verwachtte en hoopte. Ruud doet altijd zijn best om het leuk te maken voor de huurders. Het is echt een creative hub, niet een stoffig bedrijvenpark.”

Wat zijn je verwachtingen voor je komende tijd bij ENTER?

“Hoe drukker het gaat worden, hoe hechtere banden ik hoop op te bouwen met andere ondernemers. Niet per se op zakelijk gebied, trouwens.”

Je grootste ondernemingsdoel?

“Om vóór 2024 100.000 abonnees aan te tikken op YouTube, en ik wil heel graag met Dreadlabs uitbreiden naar de muziekbranche.”

Een interview met Niels

Hoe heet je?

“Niels Hermus.”

Wat voor plekje heb jij binnen ENTER veroverd?

“Een kantoor en een magazijn!”

Ah, een magazijn zelfs! Wat voor onderneming heb je?

“Jazeker! Samen met mijn compagnon run ik Let’s Do Goods (@letsdogoods op social media), een bedrijf dat sokken verkoopt die zijn ontworpen door mensen met een geleefde ervaring.”

Wat is een geleefde ervaring?

“Daarbij kan je denken aan (ex)daklozen, (ex)verslaafden en mensen met psychiatrische problematiek. Wij willen dat mensen met elkaar in gesprek gaan over dit soort maatschappelijke onderwerpen. Tegelijkertijd bieden wij de creatieve betrokken doelgroep een podium voor hun kunst én hopen we het sokkentekort te verminderen. Sokken zijn namelijk de laatste kledingstukken die worden gedoneerd door mensen. Bij één paar dat wordt verkocht, wordt er ook een gedoneerd aan de betrokken doelgroep.”

Hoe lang zit je nu bij ENTER?

“Vanaf begin april! Ik kwam hier puur toevallig terecht omdat ik hout nodig had dat Ruud nog had liggen. Het concept van ENTER sprak me direct aan en de verhuizing volgde al snel!”

Wat voor sfeer ervaar je hier en wat zijn je verwachtingen voor de komende tijd?

“Ruud en Raf, de bouwers, zijn voor nu vooral nog de sfeer. Dat is altijd gezellig. Ik vind de industriële uitstraling van het pand ook gewoon vet. Daar moeten ze denk ik niet teveel aan veranderen. Kan me voorstellen dat als er meer mensen bijkomen, ENTER nog meer gaat bruisen. Daar heb ik nog steeds de volste vertrouwen in.”

Waar zou jij binnen een jaar willen zijn met Let’s Do Goods?

“Ik zou Let’s Do Goods heel graag willen uitbreiden naar het buitenland. Dus wie weet!”

Wil jij ook deel uitmaken van ENTER creative hub?

Twijfel niet, we hebben genoeg plek en verwelkomen je graag! Kom gerust eens langs voor een bakje koffie, neem via deze pagina contact met ons op!

Ruud Gelissen
Ruud Gelissen
Deel dit artikel